busy busy busy

Hej alla. En vecka sen spelade vi på After Eight, exakt en vecka sen satt jag och Aino på vårt hostelrum och kollade igenom keikkavideon. Tack alla som var på plats, det var en alldeles fantastisk keikka, och hela vår lilla turne gjorde mej jätte glad och pigg!

För övrigt har det vari en sjukt busy vecka. Som det allti brukar vara för Lulu Band. I alla fall har jag hunnit managerera Lulu Band så in i helvete: det är 100ggr mer besvärligt att skapa en YouTube-account och Soundcloud än man skulle tro, eller mer specifikt att få upp det man vill dit. Annat jag gjort är :
- varit på en massa feministmöten
- grälat och hämtat mat till mamma 
- varit ute med hunden
- Läst One Piece
- jobbat som personlig assistent
- gjort Teaks inträdesuppgifter i all hast
- sett på när min kännykkä säger "simkortti hylätty"
- festat!
- frilansat som journalist
- haft en massa teatergenrep
- förstört parkett i en ambassad...
The list goes on. Jag skriver som bäst detta inlägg på ett tåg i all hast. I alla fall är ja helt sjukt slut. Ska försöka ta det lite lugnare nästa vecka.

Men jag är sjukt nöjd med det jag åstadkommit! Längst ner på sidan postar jag ett par klipp från vår YouTube-kanal, och länken till vår Soundcloud, kolla in dom! Vi försöker med Aino i fortsättningen göra små videobloggklipp när vi hinner, och om vi vill. Aino och jag är oense om många saker angående videobloggar och inbandningar, men vi hoppas vi kan komma förbi våra oenigheter i framtiden också och ger er en kickass Lulu Band-experience i fortsättningen också!

----------------------

Oon ihan sika loppu. Tällä kertaa en jaksa suomeksi kirjoittaa samaa juttua uudellen kuin yläpuolella, mutta vetäkää se vaikka google translaten läpi. Ja sit tohon meiän "Fadäs i Jeppis" saa myös englanninkielisen tekstityksen (ja vissiin jopa italiaksi myös!).

Vi videobloggar- Videobloggaamme

Vi spelar (Ainocam filmvinkel!)- Soitamme (Ainocam filmauskulma!)

Vår Soundcloud! - Meiän Soundcloud!

 

 

 

 

 

 

 

 

~Lukas

 

Lukas
20.03.2013 kl. 22:55

keikka i jakobstad!

Hej hoj allihopa! Efter en lång paus fylld med flyttar hemifrån och höstdimissioner bär vi äntligen av på keikka till jakobstad! Vi spelar på cafeet After Eight kl. 19.00! Här är en link till facebook-evenemanget;

http://www.facebook.com/eh.rusk#!/events/163154273837221/

och nedan lite "Beach terror" i väntan på sommaren. ;)//
Moikka kaikki! Pitkän tauon (jonka aikana on Lukas vihodinkin päässyt ylioppilaaksi ja minä muuttanut kotoa) menemme vihdoinkin keikkailemaan pietarsaareen! Soitamme kl 19.00 After Eight-kahvilassa! Tossa ylempänä löytyy myös facebook-linkki tapahtumaan. Ja viimeisenä pala Beach Terror-biisiä Kesää odotellessa!

Lulu Band- Beach Terror
Äinö
12.03.2013 kl. 23:11

kärlekskrigare går vidare / musiikkia luvassa jatkossakin

Att spela i Ingå var ett äventyr. En passlig avslutning på sommaren. Det gick kanske inte som vi tänkt oss, men å andra sidan inte långt ifrån. Lite problem med rundgång,
varefter vi inte kunde ha volymen på hur högt som helst,
varefter folk ville ha mera ljud varefter det blev rundgång
varefter vi måste be Jens Regårdh skruva ner volymen
varefter han måste skruva upp volymen
varefter han måste skruva ner volymen
varefter han fick dricka bisse.
KUL!
Inte många kom för att lyssna på Lulu band. Men de som gjorde det var fantastiska personer. Dessutom lärde man känna en och annan fiffig ungdom. Fastän mången var väl berusad och i sina medelåldersdagar hindrade det inte dem från att ge lite beröm under kvällens lopp. Luluband kom ändå fram till att vår egen musik inte gick lika bra hem som anssi kela och juice leskinen. Men det hindrade oss inte från att dra ett par egna låtar. Och det kommer inte att hindra oss i framtiden heller. :)  


//

HUH huh, mikä ilta olikaan. Olen iloinen että saimme soittaa Tigris-baarissa! Paljon suomalaisia oli meitä kuuntelemassa ja saimme ottaa vastaan kaikkea positiivisesta palautteesta juopuneisiin irvistyksiin. Ei saa lannistua, sen opimme.
Ei, vaikka ensikertalaistemme soundi on pikkasen kehno.
Ei vaikka kaikki eivät pitäisi lauluista.
Ei, vaikka syntikan patterit loppuisi kesken biisin.
Ei, vaikka tuntuisi joskus siltä, ettei kukaan kuuntelisi.
Emme lannistu. Soittaminen jatkuu heti kun ehdimme.
Ehkäpä meidät löydetään kadulla joku pävä. ;)

Aino kuittaa.
Lulu Band
29.08.2012 kl. 10:34

fullt upp denna vecka/ viikko täynnä tekemistä

SkyndaSKYNDA
Som rubriken säkert antyder, har LuluBand sprungit in i vägg..va? Ja menar att vi haft mycket bråttom under hela veckan, men det hindrar oss inte från att hålla oss positiva till framtida utmaningar!!! (som studentexamen och grannens katt som fastnat i trädet) Det vi nu jobbar med är förberedelser till en gig som är på baren tigris detta veckoslut, lördagen den 25.08!!!! här är en länk till tigris hemsida;

http://hrtigris.fi/    

och en länk för hur ni hittar fram; http://www.fonecta.fi/karttahaku/FI/inkoo/ola+westmanin+puistotie+2

Hurra! Det är ett väldigt spännande projekt för oss, eftersom vi spelar mycket annat också än våra egna låtar. När man övar upp covers, måste man dock ändra om arrangemanget så att det passar ens egna utrustning. Med vår utrustning menar jag gitarr, sång och en pafflåda. Önska oss lycka till!!! Eller bättre, kom o lyssna! ;)
ps, vi finns på länsi-uusimaas hemsida också ^-^/ ~*

här;   http://www.lansi-uusimaa.fi/tapahtumat/115786-live-tigris-lulu-band
PALJON TEKEMISTÄ!!
Puuhaa riittää, ja meillä on hauskaa. (jee, kivaa kivaa) Meillä on nimittäin keikka inkoossa tulevana viikonloppuna. Aloitetaan soittaminen noin kl 23 ja jatketaan niin kauan kun kuuntelijoita riittää! On siis kiva jos pääse jokunen tulemaan. Laitanpa siis baarin verkkosivun ja sijainnin oikein nätisti tänne näkyviin;

http://hrtigris.fi/    
http://www.fonecta.fi/karttahaku/FI/inkoo/ola+westmanin+puistotie+2

Noin. Nyt tulevat varmaan kaikki paikalle. :)  voi kun kiva.
LuluBandilla on siis kiireitä koko viikon. On aina jännä tehdä covereita, sillä biisit pitää muuttaa siten, että ne sopisivat meidän soittimille. Trubaduureja sentään ollaan. Mutta pattereilla toimiva syntikka on otettu tällä kertaa mukaan. Sitä ei saa mollata.
Meidät löydetään muuten myös länsi-uusimaan kotisivuilta; 

 http://www.lansi-uusimaa.fi/tapahtumat/115786-live-tigris-lulu-band


HÄR DEN FANTASTISKA KEIKKA-PLANSCHEN / MAHTAVA KEIKKAJULISTE!

Lulu Band
21.08.2012 kl. 22:29

FLOW FESTIVAL 2012 +more

Hej allihop! Lulu Band har haft fullt upp på FLOW. Det var jävla häftigt, och nu svarar vi igen på era meddelanden.

För stunden kommer bloggen att leva spännande: jag insåg just att det är en månad till studentexamen och att jag inte läst tillräckligt, så vi får hoppas Aino orkar uppdatera! Vi har i alla fall planer på att trotta upp lite retrovideoklipp d.v.s. klipp som vi har från tidigare kul tider, vi har en massa. Aino tänkte också ladda upp pianolåtar, så i väntan på det! Förövrigt förbereder vi för full hals för vår Tigrisgig: till alla som inte ännu vet så spelar vi alltså på pubben Tigris i Ingå lördagen den 25 om två veckor. Det blir eget material, men också många ambitiösa covers, så be there or be PALIKKA. Kolla in FB-eventet om du ännu inte gjort det: http://www.facebook.com/events/330150707078702/

Eventuellt ska vi i framtiden också samarbeta lite med dom häftiga Matsu Pitsu Duo, så var på er vakt, vi skriver hit hur det artar sej!

Kolla ännu cool finsk musik nere på sidan!

-------------------------------------

Moi kaikki! Sori että me ei olla vastattu teiän viesteihin, mut Lulu Bandillä on ollut hitonmoinen viikonloppu!

"tapaa uusia ihmisiä,
saa paljon liikuntaa,
kuulee hyvää musaa,
"airot veteen – veto" "

Tämä kuvaa hyvin minun viime viikkoa. Olin siis Flow-festareilla, mutta en vain ollut siellä, vaan olin myös talkoolaisena. Mahtava kokemus: tapasin niin monta ihanaa uutta ihmistä, sain olla osa yhdestä Suomen parhaista festareista ja kuulin ihan sikana hyvää musaa. Mahtavia bändejä: Bon Iverin keikka on nyt minun parhaiden keikkojen listalla, samoin minulle aiemmin tuntematon St. Vincentin (kiitti siitä Kultsi!) festarit lopettava keikka.  Mahtavaa freejazzahtavaa musaa tarjoilivat sekä pioneerinen Elifantree että kodikas Mopo vinkuleluineen. Pitää vielä mainita Facesistä löydetty mahtava kotimainen Hermanni Turkki ystävällisine bändijäseneineen. Ja tässä ei tietenkään ollu kaikki.

Kiirettä pitää kuitenkin eli en kerro Flowsta enempää: soitamme Tigriksessä Inkoossa kahden viikon päästä lauantaina, ja meillä on monet kappaleet vielä harjoittelematta. Allekirjoittanut huomasi myös hetki sitten että ylioppilaskirjoitukset ovat jo reilun kuukauden päästä, ja että tässä nyt on ehkä pari 20 kirjaa vielä lukematta, eli seuraava kuukausi menee minulla lukemisen parissa. Saamme kuitenkin toivottavasti tänne kohta videoita (niitä nimittäin on), ja Aino on myös luvannut ladata tänne pianokappaleitaan.

Hienoja uusia suomalaisia bändejä /fina nya finska band

MOPO:

http://www.mopomopo.com

HERMANNI TURKKI

http://www.facebook.com/HermanniTurkki

ELIFANTREE

http://elifantree.wordpress.com/

MVH. LULU
Lulu Band
14.08.2012 kl. 21:45

till dem som förtjänar det/ niille jotka sen ansaitsee/ to hose who say "ni!"

Fnys. Jag menar nys. Nys, Aino, när du inte behöver hålla det tillbaka längre. Att vara halft förkyld och spela en liten gig till åldringar kan ha diverse negativa följder. För att inte nysa dem till sin grav höll jag mig så gott jag kunde. Det gick helt bra. Ingen har blivit smittad. Än så länge.

Jag och Lukas har spelat på Leschehemmet i närmare tre år nu, än mer har jag själv varit där med min syster, Maria. Varje konsert har varit väldigt givande.
Musik får enligt mig en olik betydelse beroende på vad man spelar och till vem. Att uppträda till dessa människor är överväldigande värdefullt, för två orsaker; den första är att de får inte höra live uppträdanden så ofta. De är inte alla i skick för att ta sig till konserter och är väldigt glada varje gång de får veta att någon kommer och spelar för dem. Kontaken till musiken är alltid speciell, oavsett åldern.Detta har att göra med den andra orsaken, den känsloupplevelse musik kan ge. Höstvisan är ett bra exempel. Jag berättade dagen före vårt lilla uppträdande för en äldre dam att vi skulle spela höstvisan. Hon blev väldigt ivrig och svarade; aj va kiva, den tycker jag om. nästa dag träffades vi i korridoren och hon bad mig att inte glömma att hämta henne ner till maten ifall hon själv inte kom ihåg. Vi skulle ju spela höstvisan, sa hon. Hon kanske inte kom ihåg att komma ner till maten, men hon hade inte glömt att vi skulle spela. Vissa saker, som rutiner är lätta att glömma, men musik man hört som liten glömmer man inte. Att som gammal få höra barndomssånger som "plocka vill jag skogsviol" och "höstvisan" ger en varm, nostalgisk känsla. Därför ger det mig så mycket när de alla börjar sjunga med i refrängen, "skynda dig älskade.." , då någon av dem har svårt att minnas sin ålder, en annan kan ha svårt att utforma meningar. Men sjunger man något de minns, så sjunger de. Och de sjunger vackert.

//

Suomeksi haluaisin sanoa, että jokainen keikka vahnainkodissa on sen arvoinen, koska se antaa niille ja itsellemme enemmän kuin voisimme kuvitella. En muuten halua otsikolla sanoa että kukaan ansaitsee musiikkiamme enemmään kuin muu, mutta vain, että vanhukset jotka ovat elämää nähneet, ansaitsevat arvokkaan, ja kunnioitetun loppuajan elämässään (ja näin ei todellakaan aina ole, mikä raivostuttaa minua). Ne ansaitsevat todellakin kuulla lapsuudensa lauluja, omia aikojaansa muistellen.   


//
I´m a bit tired of translating, so i´ll just say "Ni"!


Aino kuittaa.
Lulu Band
03.08.2012 kl. 21:29

ja tack bilder/ kuvia kiitos kyllä

SATAN VET NI ALLA HUR FITTIT DET ÄR NÄR MAN JUST SKRIVIT KLART SITT BLOGGINLÄGGSHELVETE OCH DET FÖRSVINNER

I korthet vill jag säga tre saker: ge oss bilder av oss. Varifrån som helst, bilder från årets Faces är extra siisti. Vi creddar er om vi använder dom! Om du har foton, skicka som inboxmeddelande till mej Eh Lukas Rusk på Facebook. Det vore coolt! Tack i förväg!

Annat jännä: LULU BAND SPELAR LIVE PÅ INGÅS COOLASTE PUB TIGRIS 25.8! Kolla mer på FB-eventet: http://www.facebook.com/events/330150707078702/ . Lastly, be there or be palikka.

Dessutom spelar vi imorgon för invånarna på pensionärshemmet Leshehemmet i Eira. Aino har lovat skriva en kort rapport om händelseförloppet inom en snar framtid (dock alltså först efter giggen).

---------------------------------------------

HELVETTI VITTU PERKELE SAATANA

Nyt kaikki ajattellee että way to aloittaa blogiteksti. Kuitenkin vituittaa että mun aiempi versio tästa samaisesta tekstistä katosi, eli: lähettäkää meille kuvia meistä! Tarvitsisimme kipeästi kuvia meistä eri tapahtumista, ekstra hyviä ovat kuvat vuoden Facesistä. Lähettäkää ne mun Facebook-inboxiin eli Eh Lukas Ruskille. Mainitsemme teidät käyttäessämme niitä! Ja jos teillä ei ole kuvia meistä, lähttäkää kuvia itsestänne tai lemmikeistänne. Kiitos, olette cooleja!

Lisäksi on hyvä tietää että Lulu Band soitta 25.8 Inkoon coolimmassa pubissa, eli Tigriksessä! Lisää jännää tietoa tulee vähän myöhemmin, mutta paljon löytää jo Facebook-tapahtumasta eli täältä: http://www.facebook.com/events/330150707078702/ .

Lopulta kerron että soitamme Ainon kanssa huomenna vanhuksille Eira Leshehemmetissä (hemmetti mikä paikka). Se on hyvin siistiä, Aino kertoo siitä lähiaikoina enemmän!

Tässä vielä siisti kuva/ här ännu en cool bild


© Wille Gripenberg
Paikka/ Plats: Wieliczka, Puola/Polen
Aika/ Tid: Huhtikuu/ April 2011 (Lärkanin Holokausti-teemamatka/ Lärkans förintelseprojekt, USCH!)

many happy regards, Lukas
Lulu Band
02.08.2012 kl. 23:59

FACES 2012: the new spring

Hej alla! Det har varit ett synnerligen givande veckoslut för bandet. Vi har varit på Faces till Gumnäs, och där bland annat deltog vi i och vann gatumusiktävlingen, jammande med diverse typer som t.ex. killarna från Shenmen, hörde sjukt bra musik från bl.a. Hermanni Turkki och Pelle Miljoona. Vi har också fått en massa erfarenheter, uppmuntran, och eventuellt gigs i Ingo. Och nästa år på Faces förstås, det var tävlingens pris!

Egentligen skriver jag för att säga att den här bloggen snart ska börja leva. Wait for it!

////

Tänä viikonloppuna Lulu Band meni Faces-festareille, soitti, ja voitti katusoittokisan. Tärkeämpää on kuitenkin kaikki mitä opimme tällä matkalla: tutustuimme moneen mahtavaan tyyppiin, muun muassa mahtavaan Matsu Pitsu Duoon, katusoittovastaava Peteriin, ja moneen mahtavaan tyyppiin joilla ei pahemmin ole mitään bändin kaa tekemistä!

Tämä blogi lähtee kohta elämään: wait for it!

~ Lulu (Lukas)
Lulu Band
29.07.2012 kl. 22:48